تغذیه سالم، افسانه تا حقیقت

 

افسانه های غذایی که شما باید دست از باور به آن ها بردارید

با

مشاوره های تغذیه ی زیادی که وجود دارد، به سختی می توان متوجه شد که حق با چه کسی است. رژیم های غذایی متفاوت، بسیاری از ما را در مورد مواد غذایی و حتی زمان خوردن آنها گیج کرده است. حقیقت پشت چند مورد از شایع ترین افسانه ی غیر واقعی تغذیه در ادامه این مطلب بیان شده است.

 

رژیم آبمیوه به دیتاکس بدن شما کمک می کند

احتمالا شنیده اید که یک راه خوب برای دیتاکس و سم زدایی بدن از ناخالصی ها رژیم آبمیوه ها است. اما آیا نوشیدن آب میوه و آب سبزیجات تازه به تنهایی و چند بار در روز ایده ی خوبی است؟ قطعا نه. هنگامی که شما آب میوه و سبزیجات را به جای خود میوه و سبزیجات انتخاب می کنید، شما فیبر موجود در آنها را از دست می دهید – مواد مغذی که به بدن شما برای هضم آرام غذا کمک می کند. با نوشیدن آبمیوه، شما مقدار زیادی قند را بدون فیبر، چربی یا پروتئین که می توانند سرعت جذب را کاهش دهند، به جریان خون خود وارد می کنید (حتی زمانی که میوه و سبزیجات با قند پایین مصرف می کنید).

هیچ مبنای علمی برای حمایت از مزایای سلامتی مصرف آبمیوه بجای خود میوه ها و سبزیجات در رژیم غذایی وجود ندارد. علاوه بر این، آبمیوه ممکن است حتی بجای مفید بودن مضر باشد. مجله پزشکی آمریکایی یک مورد آسیب عصبی ناشی از ۶ هفته رژیم آبمیوه را گزارش داده است. اگزالات – یک ترکیب در غذاهای گیاهی – می تواند در دوزهای بالا سمی باشد. در این مورد، بیمار به نارسایی حاد کلیوی به علت مصرف بیش از حد اگزالات موجود در آبمیوه و آب سبزیجات مبتلا شد. بیمار توانست بخشی از عملکرد کلیه خود را بهبود بخشد، اما عوارض دائمی رژیم آبمیوه باقی ماند.

  • آبگیری میوه می تواند مکمل خوبی برای یک رژیم غذایی سالم باشد که شامل غذاهای غنی از آنتی اکسیدانی است که موجب سم زدایی بدن می شوند.

 

میوه حاوی قند بد است

بدون شک میوه ها حاوی قند هستند. قند موجود در میوه فروکتوز نام دارد. فروکتوز به همراه گلوکز (نوع دیگر قند)، ساکروز را تشکیل می دهند. در دوزهای بالا، فروکتوز با سندرم متابولیک ارتباط دارد (دسته ای از مسائل پزشکی که خطر ابتلا به دیابت و بیماری قلبی را افزایش می دهد). اگر نوشیدنی های شیرین مانند نوشابه، قهوه شیرین و یا حتی آب میوه بنوشید، آنگاه احتمال دارد فرکتوز بیش از حد وارد رژیم غذایی شما شود. اما هنگامی که موضوع راجع به قند موجود در میوه است، دلایل نگرانی بسیار کم هستند. تحقیقات نشان داده است که میوه برای سلامتی مفید است و حداقل فروکتوز را در رژیم غذایی وارد می کند.

علاوه بر فروکتوز، میوه دارای فیبر، ماده مغذی است که سرعت جذب قند را به جریان خون شما را کاهش می دهد. فیبر همچنین حجم زیادی می گیرد، به این معنی که به احتمال کمی می توانید بیش از اندازه بخورید. چند سیب برای گرفتن یک فنجان آب سیب لازم است، اما اگر شما سیب کامل را می خورید، یک سیب کافی است.

بر اساس تحقیقات منتشر شده در مجله انجمن پزشکی آمریکایی، در واقع رابطه مع بین خوردن میوه و وزن بدن و خطر بیماری های مرتبط با چاقی وجود دارد.

  • میوه برای شما خوب است!

 

خوردن بعد از ساعت ۶ بعد از ظهر باعث انباشته شدن چربی می شود

خوردن بعد از ساعت ۶ عصر (یا هر زمان دلخواه)، شما را چاق نمی کند بلکه خوردن کالری بیشتر از میزانی که بدن شما از طریق فعالیت ورزشی و یا فعالیت های روزانه می سوزاند شما را چاق می کند. از سوی دیگر، اگر شما نیمه شب در حال خوردن تنقلات هستید و یا در طول روز غذای ناکافی می خورید و سپس در هنگام شام جبران می کنید، غذا خوردن در اواخر شب می تواند برای شما یک مسئله باشد. اگر متوجه شدید که در شب مقدار بیش از حد غذا و یا تنقلات می خورید، نگاهی بیندازید که واقعا چه چیزی باعث این رفتار می شود و روش هایی برای حل آن بیاندیشید.

با توجه به مؤسسات ملی سلامت، خوردن غذا قبل از خواب حتی ممکن است برخی مزایای سلامتی داشته باشد. به نظر می رسد که رساندن مواد مغذی قبل از خواب به بدن باعث ترویج تغییرات فیزیولوژیکی مثبت می شود. این نتایج زمانی که خوردن غذا در اواخر شب با تمرینات ورزشی در طول روز ترکیب شوند، افزایش می یابد.

  • تا زمانی که شما غذاهای سالم و ورزش را انتخاب می کنید، خوردن قبل از خواب می تواند یک کار خوب باشد.

 

همه افراد باید غذای بدون گلوتن مصرف کنند

خوردن بدون گلوتن تبدیل به رژیمی محبوب شده است. گندم حاوی پروتئینی به نام گلوتن است و بازار محصولات بدون گلوتن، نه به این دلیل که افراد نیاز به رژیم خاصی دارند، بلکه به این دلیل که معتقدند این محصولات سالم تر هستند، منفجر شده است. مصرف محصولات بدون گلوتن برای افراد مبتلا به بیماری سلیاک (CD) ضروری است و در حال حاضر حدود ۱٪ از افراد این بیماری را دارند. بعضی از افراد دارای حساسیت به گلوتن هستند و با اجتناب از خوردن گندم و دیگر غلات کامل احساس بهتری دارند.

به طرز شگفت آوری، اکثر مصرف کنندگان محصولات بدون گلوتن، افرادی هستند که مبتلا به سلیاک نبوده و فریب این باور که گندم و همه چیز مرتبط با آن ناسالم است را خورده اند. دکتر پیتر گرین، مدیر مرکز بیماری های سلیاک در دانشگاه کلمبیا معتقد است که محصولات بدون گلوتن انتخاب سالمی برای افرادی غیر مبتلا به سلیاک نیست، به این معنی که افرادی که سلیاک نداشته و محصولات بدون گلوتن مصرف می کنند می توانند دچار کمبود ویتامین، مواد معدنی و فیبر شوند. مجله تغذیه بریتانیا نیز گزارش داده است که رژیم های غذایی بدون گلوتن، باکتری های سودمند برای حفظ ایمنی بدن را کاهش می دهند.

  • رژیم های غذایی بدون گلوتن ممکن است بهترین انتخاب برای همه نباشد.

 

محصولات ارگانیک مواد مغذی بیشتری را فراهم می کنند

بازار محصولات ارگانیک در سالهای اخیر رشد کرده است و یک هاله سلامتی همه غذاهایی را که حاوی برچسب ارگانیک هستند را محصور کرده است. اما غذاهای ارگانیک وما سالم تر نیستند. تحقیقات محدودی در مورد این موضوع وجود دارد، اما بررسی بالینی شواهدی را نشان می دهد که محصولات ارگانیک مواد مغذی بیشتری نسبت به مواد معمولی ندارند. همچنین، مرغ و گوشت  پرورش یافته به روش معمولی با احتمال بیشتری حاوی باکتری مقاوم در برابر آنتی باکتری ها بودند.

و هنگامی که مقایسه به محصولات غذایی پردازش شده و ارگانیک می رسد، کوکی و چیپس های ارگانیک برای شما مناسب نیستند. محصولات ارگانیک می توانند گران تر از محصولات معمولی باشند بنابراین مطلع شدن از این موضوع که محصولات ارگانیک واقعا تفاوتی در مقدار مواد مغذی ایجاد نمی کنند، خیال افرادی که توانایی خرید این محصولات را ندارند را راحت می کند.

  • محصولات ارگانیک ترجیح داده می شوند، نه به این دلیل که حاوی مواد مغذی بیشتری هستند، بلکه به این دلیل که کمتر از مواد غذایی معمولی در معرض آفت کش ها و سایر سموم قرار گرفته اند.

 

من دیگر نمی توانم غذاهای بد” را بخورم

شما ممکن است غذاهای بد” را به روش های مختلف تعریف کنید، اما انجام این کار (و پس از آن قسم برای خداحافظی همیشگی با آن ها) سالم یا واقع بینانه نیست. یک رژیم غذایی سالم روشی برای خوردن است که می توانید آن را حفظ کنید. تفکر سیاه و سفید برای تمام عمر یا یک شیوه زندگی سالم مفید نیست. در اغلب موارد غذاهای شامل مواد مغذی در حجم کمتر را انتخاب کنید، اما مطمئن شوید که می دانید که رژیم غذایی شما، با لذت بردن از یک خوراکی لذت بخش از بین نمی رود. یک راه تفکر در مورد تعادل سالم استفاده از قانون ۹۰-۱۰ است. ۹۰٪ از وعده های غذایی و تنقلات را از رژیم خود تغذیه کنید، اما ۱۰٪ را برای غذاهای شادی آور و سرگرم کننده ذخیره کنید.

ّبرای مقالات بیشتر به سایت

دکتر کابلی مراجعه کنید. 

منبع:

تغذیه سالم


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها